Λευκαδίτικες Ιστορίες

Λευκαδίτικες ιστορίες! Σίγουρα υπάρχουν πολλές, βαθιά κρυμμένες στα κουτάκια του μυαλού μας. Γνωστές και άγνωστες! Ιστορίες γλυκές, πικρές, πικάντικες, καθημερινές! Εδώ, μετά από μια ιδέα του Κώστα Χαλικιά, σας καλούμε να τις μοιραστείτε μαζί μας, για να τις θυμηθούν οι παλαιότεροι και να τις μάθουν οι νεότεροι.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παραμύθια και ιστορίες από τα Πλατύστομα

Το νησί μας τελικά, (δεν ξέρω τι συμβαίνει σε άλλα νησιά,) είναι πολύ οργανωμένο στο διαδίκτυο. Σχεδόν κάθε χωριό έχει τον πολιτιστικό σύλλογο του και κάθε σύλλογος, φροντίζει να κρατάει ζωντανή την παράδοση του τόπου μας σε κάθε μορφή της, είτε αυτό λέγεται χορός , είτε έθιμα, είτε λόγος.
Ο Πολιτιστικός σύλλογος Πλατυστόμων "Η Κόκκινη Εκκλησιά", είναι ένας από αυτούς τους συλλόγους! Με μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους, τα μέλη και οι διαχειριστές της πολύ ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας συλλέγουν και προσφέρουν σε μας, τους απλούς αναγνώστες, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής και όχι μόνο ιστορίας του χωριού και της ευρύτερης περιοχής τους. 
Στη σελίδα αυτή μπορούμε να βρούμε αφηγήσεις  με παραμύθια και πραγματικές ιστορίες που είναι θησαυρός!
Μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ: Παραμύθια

Ευχαριστώ πολύ την κα Ειρήνη Βονιτσάνου!

2 σχόλια:

  1. κα Σκλαβενίτη ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση, όμως όλοι όσοι έχουμε την χαρά και την τύχη να διαβάζουμε τα παραμύθια αυτά που έλεγαν γυναίκες του χωριού μας πριν αρκετές δεκαετίες στα παιδιά και τα εγγόνια τους, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Πλατυστομίτισσα εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Κατσαρού που πριν δεκαετίες είδε πολύ πιο μπροστά απο εμάς και κατέγραψε το υλικό. Την ευχαριστώ ξανά και δημοσίως για την παραχώρηση του σπουδαίου υλικού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για το νοερό ταξίδι στον χωριό που πέρασα τα παιδικά μου χρόνια με αφηγήσεις παραμυθιών στις αυλές και τα σοκάκια.Είχα τη χαρά να διαβάσω με μεγάλη συγκίνηση τα παραμύθια της γιαγιάς μου Θεοδώρας Κούρτη. Είμαι η εγγονή της Θεοδώρα Πουρή και πραγματικά,δεν το πιστεύω ότι υπάρχει και διασώζεται χάρη στην τεχνολογία και την αγάπη κάποιων ανθρώπων για την λαϊκή παράδοση και τα παραμύθια της Λευκάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή